#1 Bloed, zweet en tranen – ‘Overvallen. Hoe we ons verhaal vertellen.’

 

Er was eens… Wij mensen kunnen niet zonder verhalen. Het lukt ons niet onszelf en de wereld om ons heen te begrijpen als we er geen verhaal over vertellen. Tegelijkertijd kunnen we gevangen worden door de verhalen die wij of anderen over ons vertellen. Deze zondag horen we in Hebron het verhaal van een vrouw die zich niet liet bepalen door wat anderen over haar vertelden en die daardoor werd geroemd door misschien wel de grootste verhalenverteller die er ooit heeft geleefd: Jezus van Nazareth. Het is de eerste viering in een serie over bloed, zweet en tranen: over alles wat pijn doet, over ons gezwoeg en onze vragen. Wat betekent het om je eigen verhaal op te laten gaan in Gods verhaal?
Spreker: filmmaker en verhalenverteller Finn Szumlas.

Related Posts

Leave a Reply